"it may happen that you hate a thing which is good for you. and it may happen that you love a thing which is bad for you.Allah knoweth, you know not'

22 April 2015

Bandung 7 April - 9 April 2015

Nak menyiapkan sesebuah entry perlu ade kesungguhan, ketekunan dan motivasi sbb tu dah lama blog ni dah jarang2 ade entry..sbb sang blogger dah hilang perasaan itu, dek kerana kekangan masa, dan stress dengan gst ahakkk...

tapi selepas bercuti dan bershopping sakan tanpa dihambat gst perasaan itu hadir kembali..hahaha..jangan kata gst tu tak stress yer..GST tu boleh buat hidup terganggu fizikal dan mental, rohani dan jasmani ahakkk...

Ok lah takmo cite pasal GST2 kang serabut kepala hotak...jom nak cita pasal me dan rakan2 bercuti di Bandung... Seronok weyhh bercuti di Bandung ni..sangat menepati citarasa golongan mak mak yang sangat suke shopping kain sampai pecah lemari hhuhuhuhu..beli2 pakai tak tau bila nak pakai..hah gitu sekali.

For me sangat berbaloi klo shopping di Bandung untuk pakai setahun, next year pegi lagi shopping lagi..jd Bandung adalah destinasi must visit every year.. so boleh tanda dalam kalender

Atas ni mukadimah so i start with day one :-

Flight kitorang pukul 6.50 pagi setelah Air Asia rescheduled 4 kali ok tak yah cite pasal kenapa dan mengapa perlu reschedule sampai 4 kali..
ni la flight kami yang membawa kami ke bumi Bandung
Kami sampai di Bandung 8.05 pg waktu Bandung..terus supir jemput..kedai pun tak buka lagi..terus kami ke kedai borong kain batik, telekong dan kain pasang..start shopping disini..

Our Supir Baim Wong ehhh Fajar
ini la gambar wajah kedai borong tu

Kami terus kan jejak langkah gemilang kami Pasar Baru..Ade 6 Tingkat sumenyer sempat tour sampai tingkat 3 je hahaha...1 kedai 4 jam..Lunch pun xsempat..asyik memilih lace je..
ok kat sini ade jual telekong, pelbagai jenis baju, kecil besar tua muda sume ade, kasut, beg,makanan, souviner, dan macam2 lgi. dari pukul 10 pg kami pusing2 sini sampai lah pukul 5 baru jumpe jalan keluar hahaha...

sebahagian lace yang ade jual..murah2 tau rugi klo xbeli
keliru lah tu nak pilih yang mane..tangan tunjuk nak ni..mate tgk yang lain
penat rehat dulu..jajan ngan teh botol dalam kotak disediakan free


luarannya pasar baru..

Ok tu je gambar yang mampu i persembahkan..juling nak pilih banyak sangat...lepas tu kitorang g dinner ehhh bila lunch?? tak lunch yer adik2 sbb sesat di pasar baru..
ni restorannya..makanan padang sedap..


makanan padang

wajah kepenatan dan kelaparan

penuh meja..hamik kau

pilih nak makan yang mana..klo xmo jgn sentuh nnt kena bayar

ceria dapat makan
Perut kenyang hati riang..melompat2 laju naik Suzuki APV pulang ke hotel, Kitorang stay dekat Grand Sovia, ok hotel ni best siap ade pool..tapi tak sempat swimmimg pun..berswimming di pasar baru je..Jom i blanja gambar hotel
barang masa nak check in..yang plastic2 tu hasil shopping di pasar baru
sesudah solat jamak zohor asar, rehat after maghrib kitorang ke FOS di Jalan Riau. Kat Jalan Riau ni banyak factory outlet...sume best2 kat sini yang i suke Summit, and Passion. kiranya baju2 diorang menepati cita rasa i lah..selain tu ade heritage, Terminal Tas ade dekat2 sini..tapi i tak berkenan handbag dia hahahah diva sangat ayat tu kan...

 Ok jom layan gambar2 factory outlet 
Heritage


Building di mmg cantik..kagum



ni FOS gak

Add caption

stamp!! FOS gak







Ok..day one settle, lepas balik FOS kitorang singgah indo Mart beli jajan..tdo awal esok akan ke Tangkuban Perahu, Amanda, dan Rumah Mode...

Bye..chowww!!!







9 comments:

  1. love love ... jm book tket n pegi agi,,, sebab ade bnyk bende nk beli lg.... kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi next year after Mei i available..add me yer..tq

      Delete
  2. Salam akak and abang

    Nak minta izin iklan sikit yee,,peace.

    sapa orang yang nak gi bandung murah bolehlah try pakej jimat ay murah jer RM229 per person for 4day3night

    (rate termasuk 3 bilik room 3star hotel-swiming pool and tengah banda loxcation,FULL transport, and buffeet breakfast) MURAH GILLLER KEHHHH!! (confirm)

    Programnye free and easy jer ya akak sila nak pegi mana sahaja kat bandung

    contoh butiran perjalanan

    firstday (shopping day)
    >Bandung airport or train station Bandung banda
    >Pasar Baru membeli belah
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet At Jalan Riau and dago

    seconday (explore north bandung)
    >Gunung Tangkuban Parahu
    >floating market
    >sariater Hot Spring
    >kampung daun restaurant / dusun bambu
    >wisata naik kuda
    >Strawberry and tea park
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre

    thirdday (explore north bandung)
    >kawah putih crater
    >trans studio indoor themes park
    >rengganis crater
    >situ pattenggang lake / paris van java shopping mall / cihampelas street / ciwalk shopping mall
    >rumah kain sulam taman kopo / rumah kain sulam dan telekung pesona
    >cibaduyut-shoes and jacket leather original


    lastday (sayonara Bandung)
    >check out hotel
    >memberli oleh2 bandung
    >Airport transfer

    Term and condition
    *rate included sewa kereta andriver also petrol and parking semasa 4day tuh guna kereta yang selesa yee full acon
    *rate included 3 room king bed size/twin hotel 3star with swimming pool andbuffet breakfast
    >rate 6 pax~229rm per person
    >rate 4 pax~269rm per person
    >rate 2pax~389rm per person
    >semua driver kat company kami adalah moslem so tak payah risau lahhh

    >tempahan by whatapps +62 895 2608 0498 (ahmad faturrahman) or
    email alifabandungtour@gmail.com

    trimakasih dan selamat berjumpa kat bandung,,,,, peace and love

    ReplyDelete
  3. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  4. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  5. Assalamu'alaikum.... Tuan puwan, saya IRDI TOUR BANDUNG from Bandung Indon. Saya ade service Pakej-pakej percutian kat Bandung. Jika anda ada cadangan nak pegi Bercuti kat Bandung saya boleh bantu. Dari sewa kereta All in sehingga bookingan Hotel boleh bantu. Untuk mengetahui dan sekedar bertanya pasal pakej cuti-cuti Bandung,

    boleh hubungi IRDI terus di Talian:

    Mobile phone : +62 813 2216 7717

    Whatsapp : +62 812 1474 1600
    +62 812 2047 7335

    Facebook IRDI WATI... Jom...jom...jom...! Tempah dan cadangkan mase bercuti anda dekat Bandung bersama IRDI TOUR BANDUNG....." "Your trust partner holiday in Bandung"

    ReplyDelete
  6. Assalamu'alaikum.... Tuan puwan, saya IRDI TOUR BANDUNG from Bandung Indon. Saya ade service Pakej-pakej percutian kat Bandung. Jika anda ada cadangan nak pegi Bercuti kat Bandung saya boleh bantu. Dari sewa kereta All in sehingga bookingan Hotel boleh bantu. Untuk mengetahui dan sekedar bertanya pasal pakej cuti-cuti Bandung,

    boleh hubungi IRDI terus di Talian:

    Mobile phone : +62 813 2216 7717

    Whatsapp : +62 812 1474 1600
    +62 812 2047 7335

    Facebook IRDI WATI... Jom...jom...jom...! Tempah dan cadangkan mase bercuti anda dekat Bandung bersama IRDI TOUR BANDUNG....." "Your trust partner holiday in Bandung"

    ReplyDelete
  7. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  8. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

    ●11 - 14 seater 700.000, -IDR/70sgd/212RM/Day

    ●Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000, -IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 850.000, -IDR/85sgd/258RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    ReplyDelete