"it may happen that you hate a thing which is good for you. and it may happen that you love a thing which is bad for you.Allah knoweth, you know not'

28 June 2013

Hubby Ke Pakistan......Lagi

Last Wednesday, hubby sekali lagi ke Pakistan. Aduhh ingat tak yah outstation ke Pakistan lg..Rupenya masih berbaki kerja2 menyiapkan Keduataan Malaysia di Islamabad Pakistan. Dah 3 tahun hubby i ulang alik ke Pakistan.
Ni la Bandaraya Islamabad. Islamabad Is Beautiful



Bye Abang..Gonna Miss U
Tak best la bila Hubby kena g outstation nih..yang first tak best i kena g keje sendiri..eee malasnya la nak drive..klo tak i dok je sandar kat sebelah sambil dengar HotFM sedar2 dah sampai opis..hihihi... Bosan rase hari2 yang dilalui..Opss kelaut lak ok dah sudah kang muntah lak uols bacakan...

ok now nak cite sikit pasal Islamabad, Pakistan. Acctually Pakistan 4 season k, masa musim sejuk last year hubby i sempat la merasa bermain snow di Saif ul Muluk..best la i dengar citer je..bila ntah nak bawak i g sana hihihi...

Kat Paskistan ni makanan die Pakistani Cuisine la..mmg tak kena la ngan selera hubby i hihi..hubby i mmg kureng sikit Nasi Biryani, Plau, Keema, Masala sume ni..i je yang suke..tapi klo hadap setiap hari mau pengsan gak kot..takpun jadi tembun ..Klo dengar hubby i merungut pasal makanan mmg dah biasala..sbb hubby i mmg tak ngam ngan makanan cenggini..Hahha dah berjauhan baru u rindu ngan masakan I kan hihihi..

Pakistan ni adalah negara pengeluar, product leather dan fabric, klo leather kat sana mmg murah n cantik sangat..korang nak design camna..sebijik die tiru..nak design coach, prada sume boleh asal ade contoh jer..Custom made mmg mahir lah diorang klo nak design leather ni.

Fabric mmg terbaik lah.. material die cantik sangat datang siap bersulam lg.. Biasanya datang 3 piece untuk buat baju, kain and ada sekali shawl. Tinggal pakai je.. ni yang i pakai ni from Pakistan la..sulam tu mmg dah tersedia..now kan musim sulam2 lak kan..

Cantik tak model hahah

Sempat je Pose
Acctually Pakistan ni sebuah negara yang best,  negara die pun tak banyak sangat cela dengan tangan ganas manusia..masih kekal keindahan alamnya..masih virgin orang kata,,sumenyer i dengar cite dari hubby je..tak penah sampai lg..Mungkin ramai yang tak jdikan Pakistan ni destinasi percutian disebabkan political issue tu pasal pakistan ni kuarang femes lam peta donia.. Jom kite ke Pakistan nak?? huhuhu bye Muahhh!!!


27 June 2013

Wadihana Islamic Steakhouse

Aisyah tekun memotong Angry Chicken
RM 6.90


I klo puasa tak leh tgk gambar food..klo gagah tgk gak mesti kejal depan PC. Tp rakan sesiku I Kakak Yan ni suke sgt dok gugel gambar makanan time i pose. Sudahnya I terpaksa la wasep hubby ajak teman i berbuka di wadihana islamic steakhouse. Sib baik hubby i nak..

Wadihana steakhouse ni dah ada 3 cawangan tau 2 dijajahan Bangi, 1 di Setapak..yang I pegi dekat setapak. Senang je nak cari dekat Kampung Pengantin..

Menariknya restoran ni walaupun die serve western food restorannya sgt islamic k, time makan korang diiringi lagu2 nasyid yang sangat tenang..;) bestkan..time korang nak masuk waitress die akan greet dgn Assalamualaikum. Mmg bukan Welcome Sir ok.. Nak balik die cakap Syukran Jazilan Ya Ustaz hahha ni i tiffu je.. Kategory serbis sangat tip top k. Kedai bersih, kemas..decoration modern n sgt menarik lah..very the cosy place..

Dah cite dah..jom tgk gambar pulak.
Braised BBQ Beef Ribs Hubby punya
RM31.90
and  Air tu namanya Shirley Lemonade RM 7.90
Presentable sangat kan menu die
Lamb Shoulder i lah yang punya
RM 19.90
Ceaser Salad terbaik!!
RM 12.90

Sekian, segmen jjcm kali ini. Bye!!

23 June 2013

Restoran Upin & Ipin

Smalam, kuar cari makan..siang makan kenduri malam malas masak jdinya haruslah carik makan di kedai..mulanya nak makan nasi ayam kat taman Cheras Indah..nasi ayam die sedap ikut tekak I lah. Tapi tutup..argg sedih.:'(

Jdnya terus hilang arah tatau nak makan mana..terus ke Kg Baru..lahai xde lak kedai yg berkenan..terus ke Melawati plannya nak makan satay..Park depan kedai Upin & Ipin..

Leh lg i ngan hubby wat perbandingan klo makan kat sini Double A i mesti tenang sikit diorg leh layan Upin Ipin..klo makan satay ade gak lidi satay tercucuk idung klo bawak diorang ni.. Kesudahannya makan kat Upin Ipin. Len kali lah makan satay...o_O

Makanan kat sini pun ok..simple2 mknn die tapi sedap!!..ade nasi ayam, nasi goreng, mee rebus n lain.. Kids meal roti, fries and sausage.Kedai bersih, servis pun cepat, Waitress n Waiter peramah n yg penting baby friendly lah. I like!! :-D

menu Hubby

Menu Aisyah share ngan Adam Nasi Ayam Black Pepper

Klo parent yg bawak anak sesuai sangat la dtg sini sbb anak2 uols mesti leka tgk deco upin ipin kat wall kedai plus die pasang jer cite upin ipin kat screen tv..

Kusyuk tengok Upin & Ipin


Kesimpulannya..klo rase nak makan luar tp pikirkan anak2 akan wat hal pilih lah kedai ni..first time i kuar kedai, tgk bawah meja xde sudu ngan garpu. klo tak nak bangun pun segan..bersepah nasi bawah meja plus sudu garpu, straw sume ade..hasil diorg bersilat..
Pasni kite makan sini jelah!! Takyah pening2 lagi mau makan mana..kannn
K bye..muahh♥♥

Togok Air Upin & Ipin



Cute!!

21 June 2013

Hati unta

Owh hari ni i nak share sesuatu yg berbentuk ilmiah haha.. Insha Allah dengan pertolongan Allah mujarab.

Ni cerita truly n deeply from my experience hihi..anak I Aisyah mmg tak suke makan. Badan die yg dulunya chubby now dah jd keding..

Macam2 ikhtiar kitorang buat nak kasi die selera makan sikit. Bila bawak jumpa Dr. Dr cakap ok berat die still ok dgn umur die plus aktif. Yer mmg betul. Tp sebagai ibu bila tgkkan anak I dah nmpk tulang rusuk tersayat hati...sob sob mak sedih nak..

Alhamdulillah bulan April lepas mak i pergi memunaikan umrah. Mak ade beli hati unta kering. Masa beli mmg tak tau pun boleh buat ape ngan hati unta ni cuma tau banyak khasiat je. Mak beli 2 bungkus 1 bungkus Mak kasi pada MIL i..Dah lama beli simpan je xde buat ape2..sampai la 3 hari lepas mak bakar hati unta tu pastu rendam lam air bagi Aisyah minum. Alhamdulillah dengan izin Allah Aisyah selera makan since minum air tu.

sebungkus ade lebih kurang 4 keping

Hati Unta
Rupenya hasil pembacaan di internet hati unta ni banyak khasiatnya dapat menyembuhkan penyakit athma. Cara penggunaannya macam boleh bakar macam mak i buat, boleh rebus, goreng n blend sampai jd serbuk campur dalam makanan. 

Jd klo ade family or uols sendiri yg pergi menunaikan umrah atau haji boleh la beli.Sbb klo dekat Malaysia ni mmg xde kot orang jual hati unta.klo ade unta pun kat zoo..mmg kena parang klo uols g minta nak beli hatinya hahah.. Banyak gunanya.

To mak terima kasih banyak banyak yer. Luv u..

Sekian, Assalamualaikum.

20 June 2013

A famosa Resort- Day 2

Hahaha nak pengsan aku tgk tajuk A Famosa Resort ni-Day 2..Day 1 nye i dah post berkurun dulu dah..tetiba mimpi ape ntah hari ni I post lak Day 2. Janji tak buat lg..hahha

Pagi
Belah pagi biasa weols bekpes dekat A famosa Resort tu la. Makanan ok pelbagai, kira kenyang la makan..rasenye i ngan ngan family kak lin la paling lama stay kat table makan tak sudah2 hahhah..Sampai kak lin tinggal aku tak abis lagi hahha..Maklum td tak pat nak makan sangat layan karenah Double A. Ok takmo cite panjang takat sarapan ape nak story panjang kan. Jom tgk picca je..

Breakfast Time
Aisyah & Iman

Me, Kak Lin, Aisyah & Adam, Iman dah g tgk fish

Tengah hari
Tengah hari ni kitorang g umah blogger Azmin hahah blogger gittew..Alang2 dah citer I nak story sikit la. Azmin ni rakan blogger i yang merangkap opismate i jugak.. Azmin ni dok menulis tiga blog..punya lah hebat kan..I satu blog kekadang  terlupe password hakhak..ini 3 blog. Bayangkanlah I salute U min..

Kitorang lunch kat umah Mak Mertua Min, menu??? hahha opkos la Asam Pedas Melaka..Asam Pedas Tenggiri....hahahah telan air liur uols yerk.. Sedap sungguh pandai MIL Azmin masak. terima kasih yer sajikan kami dengan makanan yang enak..Picca xde sorry la I malu nak snap. klo uols nak tgk picca leh la pegi kat link ni Lunch Umah Azmin..

Petang
Petang kitorang dah g jalan2 kat Dataran Pahlawan..Shopping Mall kat melaka best gak. Belah bawah ade jual makanan tradisi Melaka macam ade sirat, wajib, dodol n macam2 lah. Tingkat atas departmental store baju segala. Bende best leh bagi Aisyah n Adam dapat naik stroller ni...

Suke Aisyah & Adam dapat naik stroller nih..

Malam
Sebelum berangkat pulang ke Key El, hubby offer makan Ikan Bakar yahooo..dap dap tapi bukan kat Umbai. Nama Restoren Ikan Bakar Imans Seafood Garden. Alamat KM 9, Jalan Tanjung Kling (Muara Sungai Lereh) 76400 Melaka. Mmg sbelah je ngan Muara.. Leh nampak la bot2 ikan disitu. Makanan sini mmg sedap sangat. Uols bleh try ikan bakar die sangat fresh..Almaklum sebelah muara..Ketam die pun sedap sgt!!

Adam makan sendiri dah



Ni kedainya, & menunya

Keseluruhannya percutian di Melaka sgt enjoy. 2 hari 1 malam I n kak lin berduet di A Famosa Resort. Nnt kite pegi lagi ye kak lin..Bye coti-coti ngan U n Iman..

Bye!! Assalamualaikum..

19 June 2013

My Price Checker- Save22.com.my

I berjaya beli Lipice Sheer Color dgn harga RM11.90 instead of RM14.90 kat Watson smalam yahooo!! Jenuh la i dok  survey kat mana ade promotion. Hubby i mmg dah tau habit i yg masuk 10 kedai 1 barang je i beli haha. Tak abis2 servey harga!!

I mmg tegar sikit klo bab2 nak survey harga barang ni..hubby i selalu je hangin klo tetiba i suh benti kat kat memana shopping mall/kedai semata nak check harga barang kuikui...Pengguna Bijak la katakan. selalu je die cakap i suka buang masa. Beli je la katanya..bukan beza sangat pun harga tu. Singgit Dua je..Owhh Nehi..Singgit Dua dah lepas duit parking i tau.

Stress woo klo i beli satu barang, esok i terjumpa pulak kat tempat lain murah dari i beli sebelum ni..Mmg hangin sebadan. Silap2 dua badan, Hubby i pun tempias sekali sebab tension i dok bebel tak servey dulu sebelum beli. hakhak..tak tau la pulak klo uols semua main beli je tak tgk pun price tag,  mmg i salute la..that is why  i suka shopping online nak view page tu bape kali pun xde sape nak kisah..

To my Hubby,!! u mesti tak caya kan kalau i cakap i dah jumpe website yang boleh update hari2 kat mana ade promotion..hahha gelak jahat..mesti u cebik je kan baca entry i nih hahah gelak lagi jahat..lepas ni u tak yah nak ngomel2 manja lg klo time balik keje i suh u benti semata nak tgk Breeze kat mana murah pastu benti lg tgk Bottle Avent ade promotion price or tak??  sbb i dah ade Save22.com.my. tolong i check kan harga, inform i kat mana ade sales, kat mana ade promotion, Siap bagi map lagi store mane yang ade sales tu Hebatkan I loike!!.


ni la websitenye!! siap kasi location store lagi

Antara Company yang participate, Air Asia pun ade uols

Terkujat gak i bila ade company yang leh tolong i wat keje2 gini..nampak sgt ramai yang cam i kan..xde la i sorang je rupenye masuk 1 kedai kuar tak beli pape pastu masuk lg kedai tak beli lagi kuar kedai ke3 kena marah ngan Hubby i..hakhak..

nak beli barang baby pun boleh je search dekat save22.com.my
Ladies, i tau uols mesti suke dengan  save22.com.my sbb ape tau, website ni mmg best, uols just insert nama brand, item, or store ape yang korang nak dekat search then save22.com.my akan gitau uols kat mana ade promotion..best tak?? best kan!!

Lepas ni klo nak beli barang mesti wat price check dulu dekat save22.com.my. Worth it!!


Olay i dah abis so i cari disini je

To all ladies make sure letak kat favourite yer rakan baru kite nihsave22.com.my ..jom jimat!! mesti husband uols sayang uols nanti sbb tolong jimatkan duit diorang hahah kannnn..

Psssttt Jom shopping!!

Bye Muahh..:)




18 June 2013

Burger Bakar Abang Burn

Cari Banner ni..betol la tu Abg Burn!!
Burger Bakar dan fenomenanya!! Gittew!! mungkin akan cakap ni fenomena lame..yup agree mmg Burger Bakar fever ni dah lama. Keberkekalan diluar fenomena itu kemenangan!! mukadimah kali ni perlukan keseriousan yang tinggi hahaha..

Citernya simple, smalam i pegi makan Burger Bakar Abang Burn. Sedap!! dedulu sebelum fenomena burger bakar ni, biasanya klo nak makan beger mesti pi beli dekat stall yang jual beger pakai daging beger ramli, saudi tu kan? Murah beger ni dalam RM2.50 -RM4.00 klo bajet lebih sikit dapat la makan beger McD, Beger King, KFC.

Sekarang dah lain dah, beger di naik taraf dah..mmg kecur la tgk beger dengan cheese meleleh ade lak onion ring, sausage perghh!!..Kat Abg Burn ni ade lak Meat Ball with Mushroom sos and Black Pepper Sos mmg terangkatlah.
cheese mmg meleleh i salah angle ni sos lak meleleh
Abg Burn ni dah maju dah ade banyak Jajahan dah Kat Ampang, Cheras Perdana, Seksyen 7 Shah Alam, Kajang , Alor Star pun ada, orang utara toksah dok telan ayaq liuq lah hampa pun boleh pi makan gak aih!!. Nak tau lanjut boleh buka la website Abang Burn ni..kot 2 la korang nak join abg burn wat bisness pun boleh..tapi kena tahan panas la..nak bakar beger bukan senang tu.. klo tak tahan panas jangan!!

Ok korang pun dah tgk sendiri web abg Burn n dah tau kat mana lokasinya..so ape lagi try la..To abg Burn i nak jumpa u in person nak minta komisen promote beger u..hahhaha bajet ramai la sangat reader i kannnn???
10 ketul RM 9.90

Komen i, saya suka beger kambin with extra cheese abg burn sedap sgt!! Delicious!!

sedap yaw!!
Nak lagi sedap orderlah bersama fresh oren, terbaik!! jangan ingat nak diet lupe kan diet korang buat seketika kang tak nikmat nak makan...Bismillah, Pejam mata buka mulut luas-luas ngap biarlah deria rasa anda menterjemahnya..hahahah gittewww!!

Ok bye..Muahhh Assalamualaikum.

17 June 2013

Ngedate & Ngeteh

Rabu lepas, dan lepas, dan lepas hahah dah 3 kali lepas i ngan hubby dapat kuar dating, hahah bukan senang nak kuar berdua ngan hubby i tau. Biasa klo kuar mesti full car. Jadi sesekali dapat ngedate ni cam heaven lak. Dapat la bertukar tukar cerita. Acctually hubby I mmg suka bercerita pun, cerita pasal keje, pasal hobby n macam2 la. Biasanya time berdua-duan ni dapat la share cerita. kalau kuar bawak Double A  mmg la tak sempat nak citer2 apatah lagi nak lomantik2 kuis2 jari. Masing2 kena focus pada makan n balik je hahah

Tapi serious malam tu i asyik windu je ngan aisyah and Adam, pk je ape la diorang buat kat umah ni. Diorang buli tok diorang ke, gaduh ke wat pe..hihih keibuankan..baru kuar dah rindu..huhuhu

Acctually malam rabu yang dah 3 kali lepas tu kitorang  g tgk fast n furious 6.. Ni salah satu movie yang aku follow la..Klo korang ingat la cite ni mula tahun 2001 lagi, jangan ingat movie xde episod ok..movie pun dah berepisod. klo dedulu tgk wayang tu walo cite tu best tapi jangan ingat la ade sambung2 lgi..habis habis la..now movie pun berepisod k.

Ok 2001 the fast and the furious, 2003 sambung 2 fast 2 Furious lak, 2003 turbo charged prelude,2006 the fast and the furious Tokyo Drift,2009 Fast And Furious,2009 lagi  Last Bonsolerous, 2011 fast 5, 2013 Fast and Furious 6. hahaha hebat kan..tapi nak nunggu episodnya makan tahun la..
ehsan gugel. tq!!
ehsan gugel gak!!

 Sekian saja.. bye muahh




13 June 2013

Health Awareness

Bertempat di opis I (nama company di rahsiakan hahah) smalam hasil kerjasama HR dengan beberapa syarikat berkaitan kesihatan kitorang staff dapat la screening our health status.

FREE for blood pressure check, body mass  index (BMI) and Blood Glocose Test. Hoyeayyy..ramai la yang queue nak wat check up.
FREE!!

RM 10 dikenakan untuk cholesterol test , ni opotional nak buat bayar, tak nak buat sudah.

As usual package yang datang bersama program seumpama ini booth from CCM Pharmacueticals Sdn.Bhd. Tapi i suke sbb diorang akan jual pelbagai suplement dengan harga yg murah. 
Macam Vit ade : )

sekian, tu saja!!  

kak yan tgh screening her health status ayokkk!!










11 June 2013

Mydin Moving Out Sales -Discount 50%

Tajuk dah panas hahah..yup Mydin Jalan TAR tgh wat moving out sales!! Semua barang setiap floor discount 50%. Tunggu ape lagi. Berbaloi baloi!!!
50% ok..hurry!!
Bye..

10 June 2013

Desa Water Park

Last Saturday kitorang pergi mandi manda dekat Desa Waterpark. Camna leh sampai sini i pun tak tau. Mmg tak plan langsung. Bangun pagi tu Aisyah ajak pegi zoo..wat pe nak g zoo nak oii. Sebenarnya die nak jalan je asalkan dapat kuar tak kisah la memana..

Dah nak tengahari hubby i ajak g mandi2 hah mandi kat mana PD ke bestnye..tapi cam dah lewat je. jadinya i assume sungai congkak la kitorang akan bermandi manda. So i pakai ala kadar je la xde la lelawa sangat almaklum sungai congkak blakang umah i je. lip gloss pun tak pakai.hahha confident natural beauty!! Sekali hubby i pegi Desa Waterpark. Hamek kau..acaner ni i tak lawa la plak..haishhh!!! Stress dah la bonjot makeup pun i tak bawak..hahah tak yah nak perasan sgt ade org nak minta i otograph.. hentam saja lah..laju2 je la masuk lam air jab g mesti xde orang perasan i pakai ape.

fun time

Harga ticket?? ops lupe lak nak gitau,jom tgk bape harganya..i pun tatau dah naik harga or maintain sbb ni first time i pegi..hahha walopun Desa Waterpark ni hanya sekangkang kera je..kuikui

          Adult                               RM 30.00
         Child more than 2.5 feet   RM 20.00

Jadinya Aisyah kena charge dah. Dah besar anak mak..selalu masuk theme park free je. hari ni kena bayar lak..huhuh
Waves die ade time
Pada I Desa Waterpark ni mmg sesuai untuk bawak budak2 main air. tak banyak sgt permainan yang extreme .Actually banyak juga permainannya. lebih kurang 12 jenis pool ade disini. Tapi yang kitorang main Shock Wave, Tarzan in Town & Bubble Pool. tu je..

Waves time, ramai gile serbu pool time tu

Aisyah mmg suke la klo main air, sampai kecut2 tangan sume nak gak main lagi. Kitorang spent time kat sini lebih kurang 5 jam gak la. yang penting enjoy!!
Awak tu kecik lagi Kakak jangan nak berani sangat!!, I yang cuak tgk die main air

Kat sini everything sume best, ok, seronok n Aisyah n Adam sangat enjoy. Cuma keadaan surau la yang perlu management pagi perhatian, repair mana perlu. Dah uzur sangat dah. Arah kiblat pun minta tampal betul2 sangat meragukan ok.

Sampai ade announcement dah nak tutup baru kitorang kluar..hahha hebat sungguh. Aisyah tak nak naik dari pool. Ajak naik die pegi balik..Adehh..penat dah i merayu ajak balik..
Tu je sekian..weekend kami yang penuh warna warni..hihihi :))

Bye & Assalamualaikum..



07 June 2013

Jisu Exhaust Danmoto : Hyosung/ Naza Blade

Dah janji nak tulis pasal TBR VS Jisu Danmoto Exhaust kan?? Janji ditepati hari ni. Kenalkan ini Danmoto. Bukan Hamdam, Bukan Rashdan punya moto ok, tapi die Danmoto. Ni Brand! orang kampung i panggil cap die hahaha

Hari ni i nak bawak uols semua untuk sama-sama kenali Jisu Exhaust-Danmoto hihihi...Ops jangan tutup dulu entry ni..mmg la tak kena ngan jiwa kakak2 and ibu ibu. Tapi ni kan ilmu baca je la. Tambah sikit ilmu di dada.

Previous entry  Hyosung Naza Blade TBR SE 2013 kan i ade citer hubby i tukar die punya Exhaust Blade TBR jadi Jisu Danmoto Exhaust. dan ini lah Jisu Danmoto Exhaust  yang diakui lebih hebat dari yang lain tuh. Adehh!! kang marah lak pengguna TBR. Saje je i nak story tapi pada I iainya biasa2 je hakhak..sorry hubby.

ni la dia JISU Danmoto Exhaust
  
ok lah alang2 dah story pasal Jisu ade baiknya i citer je serba sedikit yang i tau kan. Dan bagi membuktikan i boleh melontarkan pandangan dalam pelbagai aspek..hahah start dah masuk bakul angkat sendiri. kuikui . Acctually cap/jenama Danmoto ni ngam juga dengan motor2 yang lain seperti Honda, Suzuki, Kawasaki, Yamaha,Ducati, Aprillia, BMW dan lain-lain.

Now, i dengan baik hati nak gitau uols, kehebatan Jisu Exhasts Danmoto.
  • The new JISU Exhaust from Danmoto direka for modern sport and touring bikes.
  • Reka bentuk yang innovative offers maximal muffler volume dengan meningkatkan ground clearnce
  • The sleek silhuette flows with the lines of the bike.
  • Jisu boleh mengimbang berat moto dengan baik, means boleh mengurangkan berat motor
  • Jisu Exhaust ni beratnya less than 2Kg.
  • Segala jenis welds/kimpalan dibuat a TIG welding expert, build completely in high grade SS304 with an hard anodized Alloy sleeve.
  • The exhaust is designed specialy for your bike to offer horse power gains.
  • It has a deep, throaty sound you will enjoy, bunyi best tak nyesal, ni komen bikers la.. I tak suke bising..lalalala
  • Jisu Exhaust ni datang sekali dengan, 1 set Jisu exhaust (semestinya lah kan), stainless steel mounting braket, and 1 muffler.  
Cantikkan betuk die!

tarra dah pasang!! Grrr
I tak tau la nak story pepanjang pasal bende ni. Klo uols berminat i bermurah hati kasi link utk uols kenal dengan bendalah ni dengan lebih detail hahaha. Just click je sini hihihi..nnt link ni akan bawak uols ke tempat yang btol. 

Sekian, bye. 

Assalamulaikum.

04 June 2013

A Famosa Resort, Melaka Day 1 (night)

Masih lagi nak cerita pasal A Famosa Resort. Hahah tapi time aku update citer ni aku tengah teringat percutian di Pulau hahah boleh tak?? Apsal kite tak pegi pulau tahun ni ya hubby??? hahaha.. dah jangan layan i ngarot je..

Malam after pergi Safari Wonderland kitorang ke Cowboy Town pulak.bila korang pegi sini mmg akan terasa sgt old westernnya tu dengan rustic buildings, antiques, cowboys and cowgirls, red Indians, country songs and stunt shows. 

Malam ni kitorang kuar lambat, dah janji ngan kak lin kol 8.15pm, biasa la my Double A  tu, Aisyah n Adam mmg selalu lambat. So kak lin g dulu kang tak sempat lak Iman nak tgk show klo tunggu kitorang. So we seperated!! Kak lin g dulu kitorang g kendian.  

Antara show yang best kat sini Red Indian Show, fire blowing, makan api/fire eating sume ade..Wahh gitteww hebat dowh..Aksi stunt pun ade. mmg terpukau lah klo korang tgk.

Kat sini ade jugak fireworks show. budak2 mmg suka la ngan fireworks ni. And disini juga ade Children Theme Park. Tiket RM 20 klo uols tak amik package.. Sini best hari tu Aisyah main2 dapat 800 point tuka dapat la sekor baby lion. ok la dari balik tgn kosong. 
fireworks show


Setelah penat berjalan, siang tadi dah ke Safari mmg tak daya dah kaki melangkah kitorang pun pulang ke D'savoy... 

Cowgirls and Cowboys

 
Sekian, Bye Muahh!!