"it may happen that you hate a thing which is good for you. and it may happen that you love a thing which is bad for you.Allah knoweth, you know not'

04 July 2013

Makan-Makan Sebelum Puasa Katanya :)

Hari ni Breakfast Pot Luck lagi di opis. Heaven!! Buat majlis makan2 sebelum puasa katanya..Amboi sngatkan!!

Bila diimbau kenangan Ramadhan masa kecik mmg best. Duduk di kampung tak sama macam kat KL. Tukar-tukar juadah, malam g solat tarawikh. time kecik i selalu ikut Arwah Tok g tarawikh kat masjid. Seronok, budakkan dapat jumpa kawan mmg seronok sgt la kan. Pastu ade lak Moreh pas tarawikh tu. Biasa dah rakaat akhir-akhir geng-geng i dah tinjau2 ape menu moreh hahaha..'laksa la malam ni ' Bihun goreng lah malam ni'. tu la dialog kitorang. 

Hahah panjang lak imbauan i kan. Nak cita pasal pot luck sebenarnya, menu potluck rakan opis i biasa la macam2 ade nasi goreng, paru sambal, kari daging, bread puding, ikan goreng, udang kunyit rajin terangkat i buat kari ayam today. Pastu Makgah (mak i la tue) bangun pagi buat roti jala surprise sangat hihi..tq mak.:)
roti jala
kari ayam untuk cicah roti jala

 
rendang paru
kuahnya spegethi
Nasi goreng cina Jinjang katanya

spegethi from Nana




























6 comments:

  1. lepas balik terawikh i makan kuih bahulu cicah ngan air teh panas kak.memang cara!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu tun..bahulu cicah sirap bandung pun cara gak..:)

      Delete
  2. nampak sedap pula nasi goreng cina tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat..resepi dari jinjang

      Delete
  3. wah!! mcam2 ada..hee..selamat menyambut ramadhan kak..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut ramadhan siti :)

      Delete